אפילציה בעד ונגד?
למה כל קוסמטיקאית צריכה ללמוד אפילציה
ריבוי שיער העסיק את האנושות משחר ההיסטוריה.
הומצאו שיטות שונות ומשונות להסרת שיער, אבל רק בשנת 1875 רופא עיניים בשם ד'ר צ'ארלס מישל הצליח להסיר שיערה הפוכה בעפעף של הפציינט שלו בעזרת חשמל בזרם ישיר.
זו הייתה פריצת דרך מדהימה שהלכה והשתכללה עם השנים.
הסרת שיער בעזרת מחט חשמלית נקראת אפילציה או בשם הלועזי – אלקטרוליזה.
זוהי השיטה היחידה אשר באמת מסירה שיער לצמיתות. כאן המקום להזכיר גם שהיא השיטה היחידה שמסוגלת לטפל בשיער בלונדיני, ג'ינג'י ושיער שיבה.
החיסרון של שיטת המחט החשמלית היא בכך שהטיפול נעשה בכל שיערה בנפרד, וביד לא מיומנת יכולה גם להשאיר צלקות או פיגמנטציה בעור. לכן מאוד חשוב ללמוד ולהבין מה עושה המחט בתוך העור חוץ מלהסיר את השיערה.
אני תמיד אומרת לסטודנטים שלי שאפילציה, זה לא רק להכניס את המחט לזקיק של השיערה, לתת פולס חשמלי ולהוציא את השיערה בעזרת פינצטה, זה הרבה יותר מזה. זוהי הבנה מעמיקה של אנטומיה ופיזיולוגיה של תגובת הגוף אשר משתנה מאדם לאדם.
ב-30 השנים האחרונות אנחנו עדים להתפתחות של מכשירים רבי עצמה שעובדים על קרן אור, כמו לייזר ו- IPL , אשר מסוגלים להסיר את השערות בשטחים גדולים יותר בגוף.
כמעט כל הקוסמטיקאיות התחילו להציע ללקוחות שלהן את הטיפול להסרת שיער בעזרת קרן האור, ונשארו קוסמטיקאיות בודדות אשר המשיכו להציע טיפול באפילציה.
נכון שהשיטות הללו מהירות יותר, אבל הן לא מבטיחות הסרת שיער לצמיתות כמו באפילציה. באזור הפנים אף פחות מזה.
זאת הסיבה שבשנים האחרונות ישנה דרישה מאסיבית מצד הלקוחות לטיפול אפילציה באזור הפנים וגם בעוד אזורים בגוף.
אני אומרת שכל קוסמטיקאית שרוצה להשאיר את חוג הלקוחות שלה במכון, חייבת לתת מענה לכל סוגי הסרות שיער ובאפילציה בפרט, כדי שהן לא יחפשו את השירות הזה במכונים אחרים ואז יישארו שם.
תודה!
הביקורת התקבלה בהצלחה!